Beginpagina » Fotos » Impressies
0
0
0
Johnny Mastro
Johnny Mastro
Afgelopen zaterdag trad de groep aan in de Rotterdamse Bluessociëteit l’Esprit. Moddervet! Gitarist Smokehouse Brown slingerde de ene na de andere grandioze gitaarsolo het publiek in. Zowel zijn reguliere gitaarspel als slidewerk is van grote klasse. Bassist Mike Hightower fungeerde als een onverstoorbare rots in de branding en drummer Stephen Kida, woensdag alleen met snaredrum, nu ongelooflijk krachtige en strakke klappen uitdelend op een volledig drumstel. En dan de frontman, mister Johnny Mastro, die als harmonica speler af en toe doet denken aan Lester Butler, maar ook zeker Little Walter en James Cotton laat doorklinken in zijn spel. Daarbij heeft hij een eigen herkenbaar stemgeluid. Het nieuwe “Monkey Man” was nu te horen in elektrische versie en ook het nummer “Walking” was nieuw. Dit keer wel wat meer covers zoals “Feel So Bad/Summertime”, “Turn On Your Love Light”, de meest heftige uitvoering van “Sadie”, die ik ooit gehoord heb, “Not Fade Away/When The Saint Go Marching In” en een weergaloze versie van “Raining In My Heart”, waarmee de reguliere show aan zijn eind kwam. Natuurlijk kwam Mastro nog even terug om de genadeklap uit te delen. Een mooie opsteker voor l’Eprit, dat weer eens ouderwets afgeladen was. Johnny Mastro & Mama’s Boys gaan elke keer weer tot het uiterste en na afloop waren er in Rotterdam uitsluitend tevreden gezichten te zien. bron: http://www.bluesmagazine.nl/concertverslag-johnny-mastro-mamas-boys-24-26-oktober-2013-cambrinus-horst-lesprit-rotterdam
Professor Deaf and his Eardrums
Professor Deaf and his Eardrums
Een wervelend optreden waar wij allemaal ontzettend van hebben genoten. Stilzitten is er echt niet bij. Wij hopen dat de professor en zijn studenten volgend jaar weer langs willen komen en ons opnieuw muzikale lessen komen geven!!
Bradley’s Circus
Bradley’s Circus
Een weergaloze seizoensafsluiting in een dampend en zwetend l’Esprit, met dank aan Bradley’s Circus!
Stackhouse
Stackhouse
Door: Ton Kok De Rotterdamse Bluessociëteit l’Esprit bestaat sinds de jaren zestig van de vorige eeuw en elke zaterdag (met uitzondering van de zomerstop) is er live muziek te horen en te zien. Zaterdag 18 januari stond Stackhouse op het podium en dichter bij een echte Chicagobluesclub kon je deze avond eigenlijk niet komen. Stackhouse is een vijf mans formatie met in de gelederen de gelouterde veteranen Willem van Dullemen (gitaar/zang) ) en Bert Post (drums) en jongelingen Machiel Meijers (zang/harmonica) en Emiel van Pelt (gitaar). Qua leeftijd er beetje tussenin zit bassist Fred van Urnen. Vanaf de opening van de eerste set tot de laatste tonen van de toegift voel je de geesten van Little Walter en Big Walter rondwaren in het pand. Maar het is niet alleen harmonica dat de klok slaat, met twee uitstekende gitaristen komen ook de gitaarliefhebbers ruimschoots aan bod. Emiel van Pelt excelleert ondermeer in het door hem zelf geschreven “Peltdown” en Willem van Dullemen zorgt voor de nodige rillingen met zowel subtiel als scheurend slidewerk in Elmore James’ “Fine Little Mama”. Kortom, er viel het nodige te genieten en daarbij mag zeker het door Van Dullemen en Meijers als duo gebrachte “Flood Water Rising” niet onvermeld blijven. Tussen de wat stevigere acts in (vorige week Bas Paardekooper & the Blew Crue en volgende week Mike & the Mellotones) is er gelukkig ook het nodige publiek te vinden voor wat old school Chicagoblues. Als vertegenwoordigers van de Chicago in Nederland worden vaak Robbert Fossen en Peter Struijk genoemd en band genoemd en natuurlijk helemaal terecht. Maar Stackhouse doet daar eigenlijk niet veel voor onder.
Talk to the Cat
Talk to the Cat
Het was weer een feestje met Talk to the Cat!
Wildmen Bluesband
Wildmen Bluesband
Zaterdag 4 maart 2017 - Hardstikke leuke band en geweldig licht.
 Bert Lek
Bert Lek
Dutch KBA Award voor Bert Lek Rotterdam – Zaterdagavond 28 december 2013 ontving Bert Lek, sinds halverwege de jaren zeventig actief in de Nederlandse blueswereld, in Bluessociëteit L’Esprit een fors plakkaat met de mededeling dat hij voor zijn jarenlange inzet voor de bluesmuziek in Nederland de Dutch Keeping The Blues Alive Award 2013 krijgt uitgereikt. Rien Wisse, voormalig uitgever van het Nederlandse bluestijdschrift Block, memoreerde dat Lek sinds halverwege de jaren zeventig actief is als bluesfotograaf, terwijl hij al een kwart eeuw bluesfestivals (mede-)organiseert, waaronder An Evening With The Blues, dat van oorsprong plaatsvond in Tiel, maar dat vorig jaar in enigszins afgeslankte vorm is verhuisd naar Lantaren/Venster in Rotterdam. Ook voor jaarlijks terugkerende festivals in Zwolle, Heerlen en tot voor kort Cuijk was Lek smaakmaker. Daarnaast is hij gekend als lokale radiomaker, verslaggever en netwerker. Eerder dit jaar ontving Lek een koninklijke onderscheiding voor zijn bluesactiviteiten. De KBA Award wordt door de Dutch Blues Foundation uitgereikt aan personen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het promoten van blues in Nederland. De award zal worden uitgereikt op zondag 9 februari in Nieuw-Vennep tijdens het jaarlijks georganiseerde Dutch Blues Awards.
Barrelhouse
Barrelhouse
Barrelhouse zorgde voor een waanzinnige opening van het nieuwe bluesjaar! Tevens werden zij door de Dutch Blues Foundation als eerste band opgenomen in de Duth Blues Hall of Fame!!

Home of the Blues

WordPress Lightbox Plugin