Home » Fotos

Dudley Taft

Zondagmiddag 8 september was L'Esprit weer open na de zomer stop. Het eerste optreden was van de in L'Esprit bekende Dudley Taft (VS) de band hier al enkele keren geweest en het is altijd weer lekker om hem te zien spelen. Dudley Taft is de start van weer een mooie reeks optredens in L'Esprit. Programmeur Nico Bravenboer heeft zijn best weer gedaan om een paar mooie namen op het podium te zetten tot het eind van het jaar. Het bestuur en alle vrijwilligers heten u van harte welkom in L'Esprit
0

The Sidekicks

Zaterdagavond 14 september stond de band The Sidekicks op het podium van L'Esprit. Een heerlijke band uit het noorden van het land die er een mooi feest van maakte. Teo de Haan (zang) Peter Hummel (gitaar) Arnout Arkenbout (Hammond) Fenno de Boer (basgitaar) Wim Entzinger (drums)
0

Robert Smith & the Dynaflow

Zaterdagavond 21 september speelde Robert Smith & the Dynaflow in L'Esprit. Samengesteld uit veteranen uit het bluescircuit staat deze band garant voor onvervalste Chicago blues. Allereerst Robert Smith zelf, al jaren actief als zanger, gitarist en bluesharpist. Bassist Jan Markus, voor velen geen onbekende. Eduard Nijenhuis, drummer en de andere helft van The Dynaflow. Aangevuld met toetsenvirtuoos Willem van der Schoof en en ‘guitar ace’ Ber van Zanen. Een onvergetelijke bluesexperience.
0

Black Cat Biscuit

Zondagmiddag 29 september stond Black Cat Biscuit op het podium van L'Esprit Rotterdam. Het was niet mega druk omdat er veel andere optredens in de regio waren waaronder het optreden van diversen muziekanten in Zoetermeer. En een terecht optreden ten behoeve van de AJ Plug en ondank onze toffe middag denken ook wij aan haar. Black Cat Biscuit opende afgelopen jaar het festival van Nico Bluezy Bravenboer, de band is naar mijn inziens nog steeds aan het stijgen in kwaliteit. Man man wat zet deze band een brok muziek neer, de mensen zie je genieten op het podium en daardoor zie je ook dat de zaal uit zijn dak gaat. De band word op handen gedragen en we zijn blij dat we deze band weer in Rotterdam op het podium hadden staan.
0

HB Stroll feat Slim Robin

Zaterdag 5 Oktober. De bandleden van HB Stroll vonden hun roots in de jazz- en bluesmuziek van de jaren '30, '40 en '50. Traditionele songs van hen zijn o.a. "Leadbelly", "Hoagy Carmichael", "Bix Beiderbecke", "Coot Grant" en "Kid Wilson", "Fats Waller" en "Big Bill Broonzy". Deze worden - soms met knipoog - gearrangeerd en in een nieuw jasje gestoken. Het trio kan leunen op een keur aan muzikanten die - wisselend per optreden - op het podium aanschuiven.

The Spunyboys

Afgelopen Zondag 13 oktober speelde de Franse band The Spunyboys in L'Esprit Rotterdam. De middag begon met wat stres omdat de band redelijk laat kwam, maar dat kwam op het laatst allemaal nog goed door de samenwerking met de aanwezige vrijwilligers. De inloop van de bezoekers kwam ook stevig op gang, er waren behoorlijk wat bezoekers om half vier maar toen de band uiteindelijk ging spelen om even over vier uur ging het dak er ook af in een stampvol L'Esprit. De band heeft er voor gekozen om niet te pauzeren maar er een echt feest van te maken. Het publiek vond het geweldig en de band vond het ook super om hier op het podium te staan. Het was een mooie middag en een geweldige band die niet alleen voor goede muziek zorgde maar ook nog is een geweldige show wist te brengen in het kleine L'Esprit.

Farstreet

Farstreet, onder leiding van frontman gitarist Jasper Verstraaten, brengt heavy bluesrock , stevige boogies, afgewisseld met hier en daar een ballad, op een zeer eigenwijze, dynamische manier, verwant aan de stijl van o.a. Gary Moore, Jimi Hendrix en Rory Gallagher! Wat een heerlijke avond in een lekker druk L'Esprit en wat heeft men genoten van Farstreet. Jasper en andere bandleden het was geweldig om jullie aan het werk te zien.

Little Victor and Little Hat

Little Victor, de 'Salvador Dali' van de blues. Victor bracht zijn jeugd door in Memphis en maakte er de originele blues scene mee. Hij is een gitaar- en bluesharp virtuoos met een unieke techniek. Victor werd wereldberoemd in bluesland door zijn samenwerking met Louisiana Red en is de hoeder van de Old School Down Home Blues. Tijdens zijn korte nederlandse tour wordt hij muzikaal ondersteund door Little Hat! (Willem van Dullemen, Jody van Ooijen en Paolo de Stigter). Een mooie avond in L'Esprit bezoekers hebben iets speciaals gezien, zie ook de The Blues Alone voor een verslag en nog veel meer foto's.

Ralph De Jongh

Ralph de Jongh brengt op 03-11-2019 een bezoek aan L'Esprit. Dit keer niet met grote versterkers maar wel met heel veel energie zoals we gewent zijn van deze artiest. In een lekker gevulde zaal met veel Ralph de Jongh fans gaat het dak er af. Het was weer een super mooie middag waar men nog lang over na zal praten.

Nod Stewart

Afgelopen weekend hadden we Nod Stewart in L'Esprit het was lekker druk Nod Stewart & The Faces is niet zomaar een tribute band die het repertoire braaf naspeelt of het alleen moet hebben van uiterlijkheden. Door hun professionele ervaring en muzikale roots weten de bandleden niet alleen de kern en energie van dit repertoire tot op de noot te vangen, maar zijn ze als fan van het eerste uur ook in staat muzikale uitstapjes te maken die geheel in stijl blijven. Nagenoeg alle hits die Rod Stewart met The Faces en solo op zijn naam schreef komen tijdens deze tribute aan bod. Bezoekers hebben genoten van een artiest die een in de vroeger jaren razend populair was en veel fans had over de hele wereld.

The Blues Federation

Zaterdag 16 November was het tijd voor The Blues Federation om op te treden in L'Esprit. De band leden kwamen een voor een binnen en toen herkende ik ook een paar gezichten. Het gezicht wat ik het meest herkende was natuurlijk van Daan, haar heb ik diversen keren zien optreden met verschillende bands. Na een gezellig praatje en wat oude herinneringen ophalen was het tijd voor een soundcheck, ik had mezelf opgeofferd om het geluid te doen van deze band. Dus is even kijkende hoe we deze band op een prettige manier konden laten genieten van hun eigen geluid en in de zaal voor een lekker concert geluid. Alles stond vrij snel goed en de band kon lekker wat gaan drinken en een sigaretje gaan roken. Kwart over negen was L'Esprit redelijk gevuld en kon de band beginnen. Daan wist goed de aandacht te trekken van veel luisteraars, en zetten er met behulp van een super goede band een aantal heerlijke nummers neer. Ik weet zeker dat er als hij toe kan kijken in zijn handen zou wrijven en zou zeggen top Daan!!! The Blues Federation in een woord een heerlijke band. Daniëlla Eerhart - vocals/composer; Heins Greten - keys: piano, Hammond, Rhodes/composer; Loek van der Knaap: guitar/backing vocals/composer; Arno Hagemans - bass/ double bass; John Kakiay - drums; guest-musician - percussion, if available

Dry Riverbed Trio

Onder leiding van Dusty Ciggaar op zang en gitaar speelt dit trio uit Dordrecht een authentieke mix van rockabilly, country en blues uit de jaren 40 en 50. De optredens worden gekenmerkt door hoge energie, passie, plezier en contact tussen de muzikanten. Dusty bewijst zich al ware gitaarvirtuoos en laat zich zien als kenner van alle bluesstijlen. Hij wordt ondersteund door Darryl Ciggaar op drums en Ronald Tilgenkamp op contrabas. Het Dry Riverbed Trio brengt muziek vol enthousiasme en muzikale kunde. Na hun fabelachtige concert vorig jaar mogen ze in 2019 niet ontbreken op ons podium! Swingend, rauw en opzwepend! Dit is de aankondiging van De dry River bed Trio. Ik ben zeer benieuwd naar hun kunnen en zeker als ik hoor dat ze net uit Frankrijk terug komen rijden, de mannen zijn behoorlijk moe. Maar wat schets mijn verbazing ze gaan er echt een feest van maken, deze gasten zitten vol met energie en dat blijkt ook uit hun optreden. Ik spreek achteraf nog ff met de gitarist en vertelde hem dat ik persoonlijke de tweede set toffer vond als het eerste en hij gaf me gelijk, het eerste was met minder energie maar de tweede was wel te gek... geweldig gespeeld mannen..

Bos's Blues Band

Het was weer een feest zaterdag 30 november in L'esprit. De band Bos's Bluesband speelde in L'esprit. Een alles behalve doorsnee bluesband rond gitarist/zanger/harmonicaspeler Henk Bosman, die met eigen werk, van o.a. zijn onlangs verschenen cd “A Muse or not Amused”, aangevuld met passende covers, a la carte “the Blues” vertolkt vanuit het hart. Met opzwepende jazzy swing-shuffels tot traag treurende Blues-ballads, schildert de Band met een afwisselend palet van geïmproviseerde noten, een muzikaal landschap, waarin de rode draad te horen is van de romantiek der liefde. De band bestaat, naast Henk Bosman, uit muzikanten uit het Haagse “Blue Brothers Collectief” met in de basis: Chris van der Kroft (slagwerk) Paolo Grobben (bas) Peter Seilberger (toetsen) Binnenkort ook in de studio van RTV Ridderkerk bij het programma Bluezy

The Travellin’ Blue Kings

Een mooie avond met een geweldige band. Om nu te spreken van een ‘supergroep’ gaat wellicht wat ver maar dat The Travellin’ Blue Kings een prachtig samenraapsel is van bijzonder getalenteerde blues en roots muzikanten uit de Lowlands staat onomstotelijk vast. Zanger/ harmonicaspeler Stephan Hermsen kwam u al eens tegen in de razendswingende gezelschap The Electrophonics, bassist “walkin’ Winne Penninxs en gitarist “Little” Jimmy Hontolé timmerden succesvol aan de weg bij Howlin’Bill in Europa en drummer Marc Gijbels mepte erals een bezetene op los bij de legendarische The Rhythm Bombs (B).

kai strauss & the electric blues all-stars

Zondag 15 december 2019 was het weer zover een stampvol L'Esprit gezellig warm en heerlijke blues... Al sinds enkele jaren is december onze ‘Kai Strauss maand’! De mannen komen met een volgeladen bus uit Duitsland gereden om L’esprit plat te spelen…. De Duitse zanger- en bluesgitarist Kai Strauss (15 juli 1970 Lengerich, Westfalen) wordt tegenwoordig als een van de grote namen van de Europese bluesscene beschouwd. Strauss groeit muzikaal op in Osnabrück. Van 1995 – 2010 toert hij met door hem opgerichte The Bluescasters en de Texaanse blueszanger en mondharmonicaspeler Memo Gonzalez door Europa. Sinds 1910 treedt hij op onder zijn eigen naam en vanaf 2014 is hij bandleider van Kai Strauss & The Electric Blues All Stars. De laatste heerlijke bluesvolle zondagmiddag van 2019 bij L’esprit!

No King

Zaterdagavond 21 december speelde No King live in L'Esprit NO KING is een jonge band met roots in het Oosten van het land en is bij elkaar gebracht door Phil Bee (Phil Bee’s Freedom/Colonel Jetski/King MO). Strakke blues wordt afgewisseld met stevige bluesrock, gespeeld met lekkere funky invloeden. Heerlijk gitaarspel, een Hammondorgel (uiteraard met Leslie), solide drums en een retestrakke bass bezorgen een onvergetelijke ervaring! Inspiratie haalt NO KING uit artiesten als Stevie Ray Vaughan, Deep Purple, Jimi Hendrix, BB King, King MO, King of the World, Albert King en Freddie King. Gezien de namen van de laatste paar artiesten past de naam goed in het rijtje. Geen ‘King’, maar wel de blues. Dat is NO KING, Just Blues.

Hoodoo Monks

De laatste zaterdag (28 december) van het jaar was het feest in L'esprit met de Hoodoo Monks. Op veler verzoek (en speciaal voor onze eigenste Rinus v.d. Ruit) een prachtige muzikale afsluiting van 2019! De band bestaat uit zanger-mondharmonica Erik van Tilburg (Papa T), gitarist Benito Berndsen (BB Burnette) en drummer Peter van der Zanden (Pit Maypole). Van Tilburg is voormalig drummer van The Vibrones en The Hummingbirds en schakelde na 15 jaar drummen over op de mondharmonica. ​ Het trio houdt er bij optredens de vaart flink in. Van Tilburg blaast zijn harp bijna aan flarden, Maypole ranselt zijn drums en Benito volgt alles met zijn strakke gitaarwerk. Dus na alle kerstactiviteiten hoogste tijd om swingend het jaar uit te gaan...…..

The Juke Joints

Op 5 Januari 2020 stonden The Juke Joints op het podium van L'Esprit Al bijna 35 jaar treedt de viermans-formatie met veel succes op in binnen- en buitenland. De Juke Joints hebben een tiental cd’s op hun naam staan en zijn gelauwerd met prestigieuze prijzen. Een geweldige opening van bluesjaar 2020 en een mooi moment om al je bluesvrienden- en vriendinnen alle goeds toe te komen wensen! Deze zondagmiddag een heerlijk semi acoustische gig door: Peter Kempe – Lead Vocals/Drums/Mandoline/Acoustic Guitar, Michel “Boogie Mike” Staat – Guitar, Sonnyboy v.d. Broek – Harmonica/Accordeon/Backingvocals, Derk Korpershoek – Bass/Backingvocals.

Mad Lee

11-01-2020 live in L'Esprit. De vier leden van de band hebben ieder voor zich al heel wat jaartjes bandervaring maar zijn beslist nog niet uitgeblust. Toen Mad Lee half 2018 werd opgericht is gezocht naar een formule waar ieder bandlid zijn energie en muzikale voorkeur in kwijt kan. Tijdens een brainstormsessie is het idee ontstaan een repertoire te maken waarin aan de overleden muzikale helden van dit viertal een ode wordt gebracht middels een medley ( = Mad Lee). Bij de uitwerking is lang niet alles in een Medley gegoten, maar daar zijn weer andere ideeën voor in de plaats gekomen.

Firehouse Mama

Zaterdag 18-01-2020 gaf Firehouse Mama in een lekker gevuld L'Esprit een heerlijk optreden. Firehouse Mama is gewoon een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire met o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee, Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi e.v.a. Soms in spannende, eigen uitvoeringen, zoals het nummer Almost cut my hair van CSN&Y en It’s a man’s World van James Brown. En last but not least …………… het eigen werk breidt uit. Firehouse Mama: Jelena Olijslager – Vocals Andre Weel – Guitars Aldy Mulder – Hammond/keyboards Joost Drost – Bassguitar Theo Outhuijse – Drums

Jean Paul Rena

Zaterdagavond 25-01-2020 was Jean Paul Rena te gast bij L'Esprit Opgegroeid in een kunstenaars familie is hij een blues en gitaar verslaafde vanaf de eerste dag die hij zich kan herinneren. In een ‘thuis’ atmosfeer van zwarte Afrikaanse en Amerikaanse roots muziek was blues de meest natuurlijke weg die hij moest volgen voor zijn muzikale carrière. Al zijn helden waren belangrijke gitaristen, Jimi Hendrix, Muddy Waters, Albert King, B.B. King, Eric Clapton & Stevie Ray Vaughan. Na een ontmoeting en gesprek over blues en bands met Stevie Ray lang geleden, begon Jean Paul uiteindelijk met het schrijven en spelen van eigen werk en werd frontman van zijn eigen driemans formaties, Red Shoes, The Bluesscatters en Terrawheel waarmee hij vier cd´s uitbracht. Jean Paul Rena’s muziek is te omschrijven als een emotievolle mix van Blues, Roots Music en Rock & Roll. Het was weer een mooie avond met een heerlijk band.

Rob Mo (Morblus)

Al meerdere keren bij ons op het podium gestaan, deze wereldband uit Italie! “Morblus” omschrijft wat ze doen als ‘Amerikaanse blues, gemaakt in Italië’. Deze Italiaanse band is gevormd rond zanger gitarist Roberto Morbioli uit Verona. Morbioli was vijftien toen hij voor het eerst de blues ontdekte. In 1987 wordt hij gevraagd om in de “Tao Ravao Blues Band” te komen spelen, met wie hij “From Madagascar To Chicago” opneemt. In 1989 speelt hij met de “Rudy’s Blues Band”, met wie hij “Reason To Live” opneemt. Samen treden ze op, tijdens meerdere festivals in Europa. In Amerika trad Morbioli op samen met Anson Funderburgh en Sue Folley. In 1991 vormt hij “Morblus” met wie hij in 1998 in Amerika gaat toeren. Morbioli is de componist en doet de arrangementen van de songs.

The Goshawks

Zaterdag 08-02-2020 stonden The The Goshawks in L'esprit waar tevens een verslag van is te lezen op The Blues Alone? Een avond met "The Goshawks" staat garant voor een avondvullend programma met een energieke mix van Blues (Texas, Chicago), Swing, Rock'n Roll / Rock a Billy. De band laat zich inspireren door namen als Jimmie Vaughan, B.B King, Little Walter, Red Devils, Fabulous Thunderbirds en veel anderen. De rijke muzikale ervaring van alle bandleden en het enthousiasme waarmee ze deze muziek spelen geeft de band een geheel eigen karakteristieke sound. Ieder optreden wordt hierdoor een unieke muzikale beleving die je als bezoeker beslist niet mag missen!! Bezetting: Richard Koster (zang/mondharmonica) / o.a Cuban Heels Leander Nijland (gitaar/slide) / ex-Thomas Toussaint Band Jules van Brakel (bas) / o.a ex-King Mo, ex-Mike and The Mellotones Antoon Aukes (drums) / o.a Docent Muziekschool Twente, boek geschreven over New Orleans Drumming, diverse bands

Joe Undercover

In een afgeladen L'Esprit speelde de Joe Undercover op 23-02-2020 de hele zaal plat. JOE UNDERCOVER is de 8 koppige Joe Cocker Tribute band met als frontman de enige echte ‘Dutch Joe Cocker’. Menig fan is verbijsterd door diens enorme gelijkenis met de originele Britse zanger. Samen met een strakke ritmesectie, snerpende gitaarpartijen, meeslepende sax-solo’s en de vette soulstemmen van de twee zangeressen zorgt hij voor een geweldige muzikale show! Alle bekende en ook minder bekende nummers van de legendarische rockzanger komen voorbij met verrassende hedendaagse elementen. Al vele evenementen en festivals in binnen en buitenland hebben zij inmiddels aangedaan zoals het Blommenkinders Festival, OERROCK! en RETROPOP! alwaar zij voor een uitzinnig publiek van zo’n 7000 festivalgangers een onvergetelijke ‘Joe Cocker show’ wisten neer te zetten. Een ‘must see’ voor de echte Joe Cocker fans en alle andere muziek liefhebbers!

12 BBB in het andere L'espit in DE Beuk

Eindelijk is het zover vandaag is het 29-08-2021 Veel mensen hebben hier naaruit gekeken om live muziek te zien en vooral ook elkaar weer te zien. Corona heeft in onze hechte club een flinke krater geslagen in de agenda. We zijn ruim anderhalf jaar verder en eindelijk kunnen we weer eens met beperkingen, naar een band gaan kijken en niet zomaar een band het eerste optreden in Nederland van de 12BBB is op het voor ons nieuwe podium. Wij als bestuur zijn super blij met het podium van de Beuk, iedereen weet dat de oude locatie versleten is en dat was geen optie meer daar te blijven. Maar gelukkig zijn we in contact gekomen met de de Beuk en we mogen onder hun toezicht om de twee weken een optreden organiseren. En daar zijn we blij mee, en wij hopen jullie ook? Inmiddels is de tweede band geboekt en hopen we op ook weer een volle bak. Maar tot die tijd kan je nog wat foto’s bekijken die ik afgelopen zondag heb geschoten de 12BBB , wij als bestuur hebben genoten van jullie komst naar de Beuk / L’Esprit. En natuurlijk hebben we genoten van een geweldig optreden van Jan en Kees en hun band 12BBB.

DBF live in L'Esprit

Vanmiddag was het dan zover, het optreden van DBF in het nieuwe onderkomen van L'Esprit. We hadden weer een redelijk volle bak (volgens de regels) met veel mensen die hier voor het eerst binnen stapte. Wat me wel opvalt is dat de meeste direct bij de deur al zeggen dit is een mooie locatie. En wij zijn ook blij met onze locatie en de samenwerking met de Beuk. Maar zoals gezegd vanmiddag een top optreden met rustige en lekkere stevige nummers van DBF. Hierbij wat beelden van vanmiddag, en mannen bedankt voor jullie heerlijke optreden.

Fat Harry & his Fuzzy Licks

Zondag 26-09-2021 Na onze eerste 2 succesvolle concerten bij de Beuk in Barendrecht is het podium op 26 september a.s. gereserveerd voor Fat Harry & his Fuzzy Licks! Geïnspireerd door innovators als Lucky Peterson, Joe Louis Walker en Chris Cain hebben zij een voor aan deze kant van de oceaan unieke stijl ontwikkeld. Low down and dirty shuffles en slowblues worden moeiteloos afgewisseld door of vermengd met andere stijlen uit het zwarte Amerikaanse erfgoed, als soul, funk en gospel. Blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam. Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie.

Home of the Blues

WordPress Lightbox Plugin