Beginpagina » Fotos

Dudley Taft

Zondagmiddag 8 september was L'Esprit weer open na de zomer stop. Het eerste optreden was van de in L'Esprit bekende Dudley Taft (VS) de band hier al enkele keren geweest en het is altijd weer lekker om hem te zien spelen. Dudley Taft is de start van weer een mooie reeks optredens in L'Esprit. Programmeur Nico Bravenboer heeft zijn best weer gedaan om een paar mooie namen op het podium te zetten tot het eind van het jaar. Het bestuur en alle vrijwilligers heten u van harte welkom in L'Esprit
0

The Sidekicks

Zaterdagavond 14 september stond de band The Sidekicks op het podium van L'Esprit. Een heerlijke band uit het noorden van het land die er een mooi feest van maakte. Teo de Haan (zang) Peter Hummel (gitaar) Arnout Arkenbout (Hammond) Fenno de Boer (basgitaar) Wim Entzinger (drums)
0

Robert Smith & the Dynaflow

Zaterdagavond 21 september speelde Robert Smith & the Dynaflow in L'Esprit. Samengesteld uit veteranen uit het bluescircuit staat deze band garant voor onvervalste Chicago blues. Allereerst Robert Smith zelf, al jaren actief als zanger, gitarist en bluesharpist. Bassist Jan Markus, voor velen geen onbekende. Eduard Nijenhuis, drummer en de andere helft van The Dynaflow. Aangevuld met toetsenvirtuoos Willem van der Schoof en en ‘guitar ace’ Ber van Zanen. Een onvergetelijke bluesexperience.
0

Black Cat Biscuit

Zondagmiddag 29 september stond Black Cat Biscuit op het podium van L'Esprit Rotterdam. Het was niet mega druk omdat er veel andere optredens in de regio waren waaronder het optreden van diversen muziekanten in Zoetermeer. En een terecht optreden ten behoeve van de AJ Plug en ondank onze toffe middag denken ook wij aan haar. Black Cat Biscuit opende afgelopen jaar het festival van Nico Bluezy Bravenboer, de band is naar mijn inziens nog steeds aan het stijgen in kwaliteit. Man man wat zet deze band een brok muziek neer, de mensen zie je genieten op het podium en daardoor zie je ook dat de zaal uit zijn dak gaat. De band word op handen gedragen en we zijn blij dat we deze band weer in Rotterdam op het podium hadden staan.
0

HB Stroll feat Slim Robin

Zaterdag 5 Oktober. De bandleden van HB Stroll vonden hun roots in de jazz- en bluesmuziek van de jaren '30, '40 en '50. Traditionele songs van hen zijn o.a. "Leadbelly", "Hoagy Carmichael", "Bix Beiderbecke", "Coot Grant" en "Kid Wilson", "Fats Waller" en "Big Bill Broonzy". Deze worden - soms met knipoog - gearrangeerd en in een nieuw jasje gestoken. Het trio kan leunen op een keur aan muzikanten die - wisselend per optreden - op het podium aanschuiven.
0

The Spunyboys

Afgelopen Zondag 13 oktober speelde de Franse band The Spunyboys in L'Esprit Rotterdam. De middag begon met wat stres omdat de band redelijk laat kwam, maar dat kwam op het laatst allemaal nog goed door de samenwerking met de aanwezige vrijwilligers. De inloop van de bezoekers kwam ook stevig op gang, er waren behoorlijk wat bezoekers om half vier maar toen de band uiteindelijk ging spelen om even over vier uur ging het dak er ook af in een stampvol L'Esprit. De band heeft er voor gekozen om niet te pauzeren maar er een echt feest van te maken. Het publiek vond het geweldig en de band vond het ook super om hier op het podium te staan. Het was een mooie middag en een geweldige band die niet alleen voor goede muziek zorgde maar ook nog is een geweldige show wist te brengen in het kleine L'Esprit.
0

Farstreet

Farstreet, onder leiding van frontman gitarist Jasper Verstraaten, brengt heavy bluesrock , stevige boogies, afgewisseld met hier en daar een ballad, op een zeer eigenwijze, dynamische manier, verwant aan de stijl van o.a. Gary Moore, Jimi Hendrix en Rory Gallagher! Wat een heerlijke avond in een lekker druk L'Esprit en wat heeft men genoten van Farstreet. Jasper en andere bandleden het was geweldig om jullie aan het werk te zien.
0

Little Victor and Little Hat

Little Victor, de 'Salvador Dali' van de blues. Victor bracht zijn jeugd door in Memphis en maakte er de originele blues scene mee. Hij is een gitaar- en bluesharp virtuoos met een unieke techniek. Victor werd wereldberoemd in bluesland door zijn samenwerking met Louisiana Red en is de hoeder van de Old School Down Home Blues. Tijdens zijn korte nederlandse tour wordt hij muzikaal ondersteund door Little Hat! (Willem van Dullemen, Jody van Ooijen en Paolo de Stigter). Een mooie avond in L'Esprit bezoekers hebben iets speciaals gezien, zie ook de The Blues Alone voor een verslag en nog veel meer foto's.
0

Ralph De Jongh

Ralph de Jongh brengt op 03-11-2019 een bezoek aan L'Esprit. Dit keer niet met grote versterkers maar wel met heel veel energie zoals we gewent zijn van deze artiest. In een lekker gevulde zaal met veel Ralph de Jongh fans gaat het dak er af. Het was weer een super mooie middag waar men nog lang over na zal praten.
0

Home of the Blues

WordPress Lightbox Plugin