Slow Burners (BE)
Zaterdag 26 mei 2018 om 21.00 uur
Zaal open: 20.00 uur
Website

Na vele jaren op club- en festival-podia te hebben gespeeld met eerdere bands (Howlin ‘Bill, Bluezilla, Hombres Amplificados, Tattoo Turkey, The River Drops …) waren de mannen allemaal klaar voor een nieuwe uitdaging: het vormen van een band die geworteld was in de blues, maar niet beperkt door traditionalisme.

Ze kwamen in september op de oefenruimte en onmiddellijk begon er een vreemde chemie te ontstaan. De muziek die ontstond was prima blues, maar in elk nummer resoneerde de echo van de muziek waar ze mee opgroeiden in 60’er en 70’er jaren.
Ondertussen luisterden ze intens naar de geluids- en opnametechnieken van de legendarische opnamestudio’s uit lang vervlogen tijden {Sun, Chess & Muscle Shoals) en werd de tijdloosheid van deze muziek herontdekt.

Omdat ze in een opnamestudio repeteren, kon alles wat ze speelden meteen worden opgenomen en dus ook hun opnamevaardigheden worden verfijnd.
Langzaam maar zeker begonnen Slow Burners hun eigen weg te vinden …

Een eerste single werd uitgebracht en de bijbehorende clip kreeg 2000+ views op YouTube in de eerste week van haar release. In de Hit Tracks top 100 stegen ze tot nummer 95 (een internationale lijst die sinds 1978 actief is), in het goede gezelschap van Clapton, Santana, Bonamassa en vele anderen.

Al deze dingen gaven de band het vertrouwen dat ze nodig hadden en op dit moment werken ze hard aan hun tweede clip en het opbouwen van een eigen repertoire.

Hobo Joe (zang en gitaar)
Magic Frank (drums)
Burning C (bass)
Greasy P  (gitaar)
Stevie McRiver (hammond)


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
26/05/2018
21:00 uur

Prijs
Leden: € 5,00
Niet Leden: € 7,50

Locatie
l'Esprit

Home of the Blues

WordPress Lightbox Plugin