Nathan James Trio (USA/NL)
Zaterdag 20 oktober 2018 om 21.00 uur
Zaal open: 20.00 uur
Website

Altijd volgt hij zijn eigen weg, waarbij hij zelf de trend zet. Nathan James heeft zijn eigen muzikale identiteit neergezet, met zijn zelfgemaakte muziekinstrumenten en zijn eigen muzikale oplossingen.

Hij is gewapend met zijn handgemaakte wasbord-gitaar, waarbij hij het ritme ondersteunt met een doos van oude hek-onderdelen, zingend en harmonica spelend. Nathan James is een gerespecteerd en ervaren artiest in zijn eigen genre.

In 2007 was Nathan samen met Ben Hernandez deelnemer in de International Blues Challenge in Memphis TN en veroverde de eerste plaats. Mensen waarmee hij sindsdien gewerkt heeft zijn o.a.: Kim Wilson, Pinetop Perkins, Billy Boy Arnold, Lazy Lester, Johnny Dyer, Rick Holmstrom, Janiva Magness, Mark Hummel, en Gary Primich. Nathan speelde buiten de VS in Spanje, Italië, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Faroer Eilanden, Taiwan, Canada en Mexico.

Nathan’s trio heeft een geluid ontwikkeld dat elementen van de 20-er jaren akoestische blues niet schuwt, versterkte ‘juke joint hill-country’ en 1950’s uptown blues, soms uitgevoerd met een 60-er jaren ‘soulful R&B’. We vinden invloeden van Tampa Red, tot B.B. King, van James Brown & the Famous Flames tot originele Ragtime Breakdowns.

De band bestaat verder uit:
Troy Sandow: contrabas, Fender bass, harmonica en vocals
Marty Dodson: drums, vocals


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
20/10/2018
21:00 uur

Prijs
Leden: € 6,00
Niet Leden: € 8,50

Locatie
l'Esprit

Home of the Blues

WordPress Lightbox Plugin