Blue Riot Combo (B)
Zaterdag 4 mei 2019 om 21.00 uur
Zaal open: 20.00 uur
Website

Enkele jaren terug besloot de Belgische formatie The Zoomatics hun instrumenten in de wilgen te hangen, daar waren veel aanhangers van deze band niet verheugd over. Maar het heugelijke nieuws was dat er nog leven was na deze Antwerpse formatie. De helft van The Zoomatics zouden terug komen in een andere gedaante. Serge Roegiest aka Hoboken Slim en Alain aka Al C. hadden danig aan hun omscholing tot ritme-sectie zitten werken.

Al C had voor deze nieuwe band zijn ‘six strings” aan de haak gehangen en deze omgeruild voor een veel groter formaat met dikke kabels. Hoboken Slim was het blazen even beu en ging zich verdiepen in het slagwerk met bijbehorende attributen. Omdat vaak gesteld wordt dat een drummer geen muzikant is, besloot hij om het vocale gedeelte er maar bij te nemen en net als bij de historische Zoomatics zou ook Al C Serge afwisselen als ‘bluesshouter’.

Daar beide al zeer vertrouwd waren met de ‘Mississippi saxofoon’ gingen ze op zoek naar een andere smoelschuiver. Die vonden ze onder de naam Werner aka W.C. hier. Ook niet de eerste maar wel de beste want hij doet dit al dertig jaar bij de betere bluesacts in zijn land. Restte nog een gitarist, en die ’string bender’ vonden ze onder de’ Brug van Willebroek. Zijn naam Bart aka B.J. hij kan nog als een ‘youngster’ worden beschouwd in dit gezelschap van oude rotten en krijgt in allerijl een omscholing van rock tot een 12-bar gitarist. Deze fine tuning werd een feit en succes en voilá-se ….The Blue Riot Combo was geboren. Ze zijn een echte no-nonsense bluesband die zonder poespas de ‘old style blues’ in ere herstelt. Maar wel zo straf als een Belgisch speciaal biertje.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
04/05/2019
21:00 uur

Prijs
Leden: € 5,00
Niet Leden: € 7,50

Locatie
l'Esprit

Home of the Blues

WordPress Lightbox Plugin